Öppet Brev till Lennart

Det var ett tag sedan sist. Jag vet det, men det har du väl knappast något emot. I realiteten är det ju inget som påverkar dig.
 
Du vet att jag inte tycker om dig. Inte sina föräldrar eller avkommor heller. Men jag vill inte att du tar det personligt, vilket kan vara lite svårt att få ihop. Inte för dig alltså, men för din personal. Alla de där människorna du har rännande kring dig. Du vet vilka jag menar. Kocken, Doktorn, massören och din Personlige Tränare. Och så sponsorn, i de fallen denne inte är din PT.
 
Stora delar av din personalstyrka tar däremot detta personligt. Innerligt och på djupet. Om jag nämner att jag exempelvis inte uppskattar den ryggverkan du och din familj lägger till genbasen verkar de tro att detsamma även gäller dem och deras art. Märkligt, tycker du inte? Så stora är likheterna inte.
 
Det är ju inte första gången vi pratar om detta, men vet du, jag tror inte att de förstått ännu. Konstigt som sagt, då det inte är någon som kommer till skada av det här. Eller jo. Det kan, teoretiskt göra att det tillverkas obetydligt färre släktingar till dig. Det är sant Men det är inget mål eller stor seger från min sida och innebär inget lidande för din. Fast ver du, jag har ett förslag. Inget stort nytänk, men ändå.
 
Kan vi inte bara skita i vilket?
 
Det jag inte gillar med dig är som sagt,en del dina gener och dina egenskaper. Men jag känner dig inte. Inte så märkligt, då vi aldrig träffats. Fast det gör inte heller någon skillnad, eftersom du kan vara fullkomligt underbar. Det förbättrar så att säga inte ditt genetiska utgångsläge. Som sagt, det är inte personligt.
 
Verkar det inte lite onödigt när personalen lägger ner en massa möda på att inte gilla de som inte gillar dig? Förlåt om jag är lite väl okänslig, men det som verkligen räknas är väl om DE gillar dig?
 
Nu ska jag vara helt uppriktigt mot dig Lennart. Jag börjar bli rätt trött på det här. Att alltid vakta sin tunga för att du, hästen i sammanhanget, inte ska bli sårad. Oss emellan - så känslig är du inte, eller hur? Du har andra problem som är mer av vikt, som motion och rena servicerelaterade frågor. Helt ärligt har jag också lite annat att pyssla med. 
 
I praktiken alltså - Jag fortsätter att inte gilla dig och tjocka släkten och du gör som om du aldrig läst detta.
 
Vad säger du - Har vi en deal?