Trofé 703 (55), prem C

Trofé 703 (55), prem C

 
f 1982 på Bollerup, inköpt till Flyinge 1984. Avliden 2007
 
e Indus 530 u Flabola (55) ue Flamingo 481-Obelisk 394...
 
omdöme exteriör
Mycket god ridhästmodell med god hals, bra manke bogläge och djup. Harmoniskt benad, något tryckt under framknäna, bredspåriga bakbensrörelser. Lediga och vägvinnande rörelser med stor bogfrihet.   88799=41   164 cm ö m
gång 988 (999)  hopp 6 (6/6)
 
 
Det här är en av de hingstar som bara inte fungerade och det är en sorg. Jag tog mitt Utrillo 432 - sto till honom för naturlig betäckning. Enda resultatet var en infekterad livmoder och lärdomen att man ska låta kunnigare människor än ägaren hålla stoet.
 
Minns honom så väl. Fuxfärgen var så där vackert djup och han var en vänlig själ som mötte en med spetsade ögon och intelligent blick. På vänster sida alltså. På höger hade han drabbats av någonting (infektion?) så linsen var spökaktigt icke transparent. Om man inte visste om det hickade man till. Men det var inget han verkade lida förfärligt av.

 

Om jag inte minns fel reds han av Kajsa Andersson  (men korrigera mig gärna). Han var helt underbar att titta på när det var hingstvisning. Han hade egentligen inte gigantiska och maffiga benrörelser. Ville man ha knä och hasaktivitet var han inte rätt kandidat. Men oj vilken bärighet! Hela han var lite helium, om ni förstår vad jag menar.
 
Jag älskade individen och det skäms jag inte för. Det sorgliga är att han var en Mega-Lennart som avelshingst. Visst la han en och annan trevlig häst, det är odiskutabelt, men sammanlagt förde han inte aveln framåt. Och det är ju det kravet man ska ha på en avelsindivid, oavsett om vi pratar hingst eller sto. 
 
Hårt sagt - ett avelsdjur måste producera avkommor som är minst lika bra som snittet (om man är snäll), eller bättre. Trofé 703 levde inte upp till det kravet trots att han fick bra ston. En sådan hör inte hemma i avel. Men det sagt kan jag när som helst se honom framför mig på en av dessa visningar. Och vara så glad att jag fick uppleva honom.
 
 
För övrigt anser jag att stofamiljerna ska numreras.